55x nieuwe inspiratie voor blogs
55x nieuwe inspiratie voor blogs!
29 juli 2017
Laat alles zien

9 apps om je productiviteit een boost te geven

9 apps voor een betere productiviteit

Handen omhoog! Wie heeft er nooit last van een dipje in zijn of haar productiviteit? Grote kans dat niemand bij deze vraag z’n hand in de lucht steekt. En dat is logisch, want je kunt nooit altijd super gemotiveerd zijn. En dat is geen ramp, maar soms zou je willen dat je iets meer gedaan zou krijgen in een dag. Het lastige is dat je constant afgeleid wordt door dingen die je productiviteit ernstig omlaag brengen. Zo besteden we een groot deel van onze tijd aan het ‘doelloos’ surfen op nutteloze websites. Jezelf afsluiten van het internet lijkt misschien een goede oplossing, maar velen van ons zijn voor onze dagelijkse werkzaamheden afhankelijk van het internet. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen. 

Er zijn heel veel tools die je kunnen helpen om je focus terug te krijgen en je productiviteit te verhogen. Maar om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het uitzoeken welke tool het beste bij jouw situatie past, heb ik er vast een aantal voor je op een rij gezet. Veel van deze apps zijn beschikbaar voor verschillende besturingssystemen en vaak kun je ze ook nog aanpassen aan jouw eigen wensen.

Productiviteit laterbox

Laterbox
Als je er een gewoonte van maakt om taken uit te stellen en moeite hebt om dingen af te ronden, dan is Laterbox misschien wel een goede app om eens uit te proberen. Deze tool helpt je om je taken te prioriteren en minder belangrijke to-do’s vooruit te schuiven. Hierdoor kun je focussen op taken die echt belangrijk zijn. Ik heb deze tool pas kortgeleden ontdekt, maar ik ben er weg van! Geef jezelf even de tijd om de tool goed in te richten en je taken toe te voegen. Na ongeveer een week kun je goed inschatten of Laterbox een tool is die voor jou ook goed werkt. Een aantal functionaliteiten:

 • Uitgebreide rapportages: Je Action Board staat vol met visuele statistieken waarmee je in één oogopslag kunt zien hoe je ervoor staat en wanneer je het meest productief bent.
 • Maak een eigen dagindeling: In Laterbox heb je de mogelijkheid om je eigen dagelijkse routineschema’s te maken. Bijvoorbeeld voor taken die je iedere dag moet afronden.
 • Effectief tegen afleidingen: Betrap je je erop dat je regelmatig ‘even’ Facebook checkt of behoorlijk wat tijd kwijt bent aan berichten beantwoorden op je telefoon? Laterbox helpt je om je bewust te worden van deze afleidingen en zorgt ervoor dat je je beter kunt focussen.
 • Makkelijk in gebruik: De tool werkt intuïtief en zorgt ervoor dat je in één oogopslag kunt zien wat je moet doen.

Laterbox is momenteel nog in beta en is gratis beschikbaar.

Productiviteit Cold Turkey

Cold Turkey
Dit is een van de populairste tools voor Windows-gebruikers (versie voor Mac is in ontwikkeling). De tool zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt tijdens belangrijke taken. De gratis versie van de tool is effectief en makkelijk in gebruik en de betaalde optie heeft natuurlijk nog wat extra functionaliteiten. Zeker als je geneigd bent om regelmatig doelloos over het internet te surfen, is dit een goede applicatie. Een paar goede functionaliteiten:

 • Meerdere geblokkeerde groepen: Je kunt groepen websites blokkeren tijdens bepaalde taken. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je bepaalde sites kunt bezoeken als je gefocust moet werken.
 • Bepaal de timing: Je bepaalt zelf wanneer welke website geblokkeerd is en kunt zelfs een schema voor de hele week klaarzetten.
 • Makkelijk aanpasbaar: Zo lang je een schema niet activeert, kun je de geblokkeerde sites makkelijk aanpassen. Maar zodra je bezig bent met een taak, kun je Cold Turkey niet uitzetten.

Cold Turkey heeft een gratis en een betaalde variant.

Productiviteit noisli

Noisli
Een knapperend haardvuurtje, regen, een trein die langsrijdt of een rumoerig café; met Noisly kun je werken met een aantal verschillende achtergrondgeluiden. Het idee er achter is dat een beetje geluid op de achtergrond je productiviteit verhoogt. Een paar simpele, maar mooie functies van de app:

 • Creëer je eigen geluidspakketten: Met Noisly kun je verschillende geluiden combineren om zo de perfecte mix te maken die jou stimuleert om je op je werk te focussen. Bijvoorbeeld de geluiden van een bos in combinatie met regen.
 • Timer: Je kunt een timer zetten voor de geluiden, zo kun je gedurende een bepaalde tijd aan een opdracht of taak werken.
 • Afleidingsvrije tekst-editor: Noisly beschikt ook over een afleidingsvrije tekst-editor. Dus je kunt teksten schrijven zonder dat je afgeleid wordt door allerlei andere functionaliteiten in je browser of je tekstverwerkingsprogramma.
 • Deel met collega’s: Je kunt geluidscombinaties die voor jou werken doorsturen naar je collega’s via sociale media.

Noisly is gratis.

Productiviteit freedom

Freedom
Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze applicatie ervoor dat je vanaf nu ‘bevrijd’ bent van uitstelgedrag en gemiste deadlines. De tool is beschikbaar voor iPhone, iPad, Mac en Windows. Je installeert de app, selecteert welke programma’s, apps en website geblokkeerd moeten worden tijdens bepaalde uren en je kunt aan de slag. Een aantal van de opties:

 • Blokkeer apps en websites: Kies er voor om bepaalde apps of sites niet beschikbaar te maken gedurende een bepaalde periode.
 • Terugkerende instellingen: Je kunt terugkerende schema’s maken om te voorkomen dat je elke dag opnieuw dezelfde apps en websites moet blokkeren.
 • Overal te gebruiken: Deze tool blokkeert niet alleen websites op je computer, maar ook op je iPhone of iPad!

Freedom heeft een gratis en een premium abonnement.

Productiviteit resucue time

RescueTime
Deze productiviteitsapp is beschikbaar op veel verschillende platforms: Windows, Linux en Mac. De tool ziet er gelikt uit en het beschikt over handige functionaliteiten, zeker in de premium versie. Het is net alsof je een digitale assistent hebt die je helpt om het meeste uit je werkdag te halen. Een paar onderdelen van deze app:

 • Notificaties: Als je te veel tijd aan een bepaalde taak besteedt, krijg je een notificatiebericht om je hierop te attenderen.
 • Blokkeer wat je wilt: Met deze tool heb je de mogelijkheid om zoveel websites te blokkeren als je wilt.
 • Goede rapportages: De tool geeft je inzicht in je eigen productiviteit met een aantal handige, inzichtelijke rapporten.
 • Houdt offline activiteiten bij: In de premium versie van RescueTime kun je niet alleen je online gedrag bijhouden, maar ook bijhouden wat je offline doet.

Productiviteit focusbooster

Focusbooster
Deze app werkt volgens de Pomodoro techniek en geeft je productiviteit een boost door heel nauwkeurig bij te houden waar je je tijd aan besteedt. Hiermee kan je een belangrijke vraag beantwoorden: Waaraan verspil ik het meeste van mijn tijd? Een paar van Focusboosters’ functionaliteiten:

 • Rapporten exporteren: Met deze tool kun je gemakkelijk rapporten exporteren naar CSV. Zo kun je ook offline je productiviteit analyseren of delen met anderen.
 • Handig dashboard: Het dashboard geeft je in één oogopslag inzicht in je productiviteit en hoeveel tijd elke taak je kost.
 • Automatisch of handmatig: Je kunt de timer handmatig instellen, of de applicatie z’n werk laten doen en de tijd automatisch bijhouden.

Er is een gratis en een betaalde versie van Focusbooster.

Productiviteit SelfControl

SelfControl
SelfContol is een van de populairste ‘afleidings-vrije’ tools voor de Mac. Het heeft een timerfunctie waarmee je bepaalde websites tijdelijk kunt blokkeren. Zelfs als je de app verwijdert of je computer opnieuw opstart, kun je de geblokkeerde websites niet gebruiken. Dit is een handige tool zonder allerlei poespas en onnodige functionaliteiten. Dit krijg je wel:

 • Blokkeer alles wat je wilt: Of je nou de toegang tot 1 of honderd websites wilt blokkeren, deze app doet het voor je.
 • Volhardende timers: Zodra je een timer start, kun je met geen mogelijkheid op geblokkeerde websites komen.
 • Gratis: SelfControl is één van de weinige apps die compleet gratis beschikbaar is.

Productiviteit Time out

Time Out
Veel mensen focussen alleen op hun productiviteit en proberen daarom zoveel mogelijk aan een taak te werken zonder gestoord te worden. Maar niet alleen focus is belangrijk, voldoende pauze speelt ook een grote rol als je productief wilt zijn. Deze Mac applicatie helpt je om regelmatig de broodnodige pauzes in te lassen. En hoe je die pauzes invult, kun je zelf bepalen. Zo kun je instellen dat je scherm elk uur even zwart wordt of dat je na afloop van iedere taak een kleine to-do krijgt voor in de pauze. Je kunt ook zelf de duur en frequentie van de pauze instellen. Hieronder een paar dingen die je kunt doen met deze app:

 • Vooraf ingestelde instellingen: Je kunt direct aan de slag met de vooraf ingestelde pauzes van TimeOut.
 • Pas zelf instellingen aan: Wil je meer controle? Maak dan gemakkelijk je eigen schema.
 • Gemakkelijk te gebruiken: TimeOut is een gebruiksvriendelijke app die eenvoudig in gebruik is.

Time Out is gratis.

Productiviteit Swipes

Swipes
Swipes is de ideale tool voor iedereen die aan veel verschillende projecten werkt en diverse tools gebruikt om het overzicht te houden. In Swipes kun je namelijk gegevens van verschillende andere apps importeren om één overzicht te hebben in Swipes. Het heeft een snooze-functie, waarmee je taken een paar uur kunt uitstellen en taken zonder prioriteit even opzij kunt schuiven.

 • Overzichtelijke takenlijsten: De belangrijkste functie van de app is het houden van overzicht over al je taken. En dat is te zien. De takenlijsten zijn overzichtelijk en praktisch.
 • Integreer met andere apps: De unieke functionaliteit van deze app is dat je to-do’s vanuit andere apps kunt importeren en afvinken.
 • Maak werkruimtes: Je kunt verschillende werkruimtes aanmaken om taken aan elkaar te koppelen en zo nog beter overzicht te houden.

Swipes is gratis.

Je ziet het, er zijn enorm veel apps die je kunnen helpen om productiever te zijn of meer gefocust te werken. Het kost misschien even wat tijd om uit te vinden welke aansluit bij jouw wensen en behoeftes, maar deze apps zijn stuk voor stuk een verrijking van je werkdag.

Britte
Britte
Eigenaar van KoppelsMedia. Een echt manusje van alles. Maar van teksten schrijven, websites maken en zakelijke blogs opzetten wordt ze echt enthousiast. Wil je haar iets vragen over haar bedrijf of wil je gewoon weten wat haar favoriete ijssmaak is? Stuur een mailtje naar britte@koppelsmedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *